SİVAS / MERKEZ - Şehit Ömer Yıldırım İlkokulu

Ara

Kas

Türk halkı için Cumhuriyet Bayramı, milli birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıktığı milli bayramlarımızdan birisidir. Kurtuluş Savaşı'nın Türk milletinin zaferiyle sonuçlanmasının ardından ortaya çıkan yönetim boşluğunun kaldırılması amacıyla yeni bir yönetim biçiminin belirlenmesi şarttı. Mustafa Kemal ve arkadaşları yaptıkları çalışmalar sonucu Türkiye'ye yakışır yönetim şeklinin cumhuriyet olduğuna karar verdi. Nihayetinde 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet ilan edildi. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun çocuklar.

Ock

Okulumuzda eski eşyalar sergisi açtık. "Dedem- Ninem Ne Kullanmış" adıyla düzenlenen serginin açılışını İl Milli Eğitim Müdürümüz Syın Mustafa Altınsoy, Eğitim Bir Sen Sivas Şube Başkanı Sayın İlhan Karakoç, Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Fehmi Tutkun velilerle birlikte gerçekleştirdiler. Açılışta bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa Altınsoy değerlerimizin yaşatılması, geçmişle gelecek arasında köprü oluşturacak çalışmaların gençler açısından önemli olduğunu ifade ederek; kültürümüzü ve tarihimizi yaşattığımız sürece millet bilincimizi kaybetmeyeceğiz dedi. Bu noktada bu tür çalışmaları önemsediklerini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. Velilerin de yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışında konuşan okul müdürümüz Aydın Yılmaz ise Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez anlayışından yola çıkarak dedelerimizin ve ninelerimizin eskiden kullanmış olduğu eşyaları Kadı Burhanettin Öğrenci Okul Meclisi ve velilerimizn çalışmalarıyla bir araya getirerek bir sergi oluşturduklarını belirtti. Amaçlarının tarihe dair bir farkındalık oluşturmak olduğunu ifade eden Yılmaz, aynı zamanda bu eşyalar sayesinde eşya ve aletlerin tarihsel gelişimlerini de öğretmiş oluyoruz dedi. Öğrencilerin sergilemiş olduğu halk oyunları gösterileri ve sergide yer alan eşyalar davetlilerin büyük beğenisini topladı.

Ara

Geçmişte okulumuzdan mezun olan,  Cumhuriyet Üniversitesi Yardımcı Doçentlerinden Sayın  Halis DEMİR okulumuzu ziyaret ederek bir söyleşi gerçekleştirdi.

Okulumuzda "Onlar da Buradaydı Projesi" Kapsamında köyümüzün yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden C.Ü. İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Halis Demir tarafından bir şöyleşi düzenlendi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Demir, kendisinin de bu köyde yetiştiğini, okuldaki bir çok öğrencinin de akrabası olduğunu, köyden okuyarak yetişen her insanın kendisini ayrıca mutlu ettiğini ifade ederek, başarının sırrının düzenli ve çok çalışmak olduğunu söyledi. Dinimizin de çalışmayı emrettiğini belirten Doç. Dr. Halis Demir söyleşi sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı.

Okulumuzu ziyaret edip, tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştığı için kendisine teşekkür ediyoruz.